Vogel

Vogel, se razprostira nad Bohinjem na višini med 569 in 1800m. Smučišče z naravnim snegom v zimskem času in izhodišče za marsikatero pohodniško turo v toplejših mesecih nudi številne možnosti rekreacije za celotno družino. Do njega se lahko povzpneš z gondolo ali pa peš. Tam se preko celega leta vrstijo zanimivi dogodki in prireditve, ponosni pa so tudi na svoje kulinarične specialitete. Je izjemna razgledna točka, nudijo pa tudi izobraževalno ”informacijsko pot”, kjer lahko izveš marsikaj zanimivega o zgodovinski in naravoslovni plati Vogla.

NA VOGEL PO FANTASTIČNE RAZGLEDE:

Vogel vam navdušujoče razglede omogoča že med vožnjo z nihalko. Z vsakim metrom višine se vam v vsakem letnem času odpirajo nove dimenzije Julijskih Alp in Bohinja.
Na zgornji postaji Žičnice Vogel, ki leži na nadmorski višini 1535 m, se vam ob lepem vremenu odpre spektakularen panoramski razgled od Komne, Triglavskega pogorja, vse tja do Kamniško – Savinjskih Alp. Razglede lahko občudujete tudi s pomočjo binokularja (turističnega daljnogleda).

Vogel je prav zato odlična izbira za vse, ki bi radi do Alpskih razgledov prišli na preprost način ali do njih drugače sploh ne morete.
Po drugi strani pa je tudi idealno izhodišče za vse, ki iščete ideje za krajše in daljše pohodniške ture. Tu najdete tudi raznovrstne možnosti za nastanitev in pestro gostinsko ponudbo v prijetni gorski klimi.